Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής Αγγέλικας Κοροβέση και Αθηνάς Λατινοπούλου«Διάλογος με το χρόνο»



«Διάλογος με το χρόνο» είναι ο τίτλος της έκθεσης των εικαστικών Αγγέλικας Κοροβέση και Αθηνάς Λατινοπούλου. Ο χρόνος,  δημιουργώντας ένα διάλογο, διαπερνά τα έργα και των δύο καλλιτεχνών, καθώς κατά την πορεία του, επιμηκύνει τις στιγμές μέσα από την ανακυκλωτική διάρκεια της αιωνιότητας. 
Στη γλυπτική της η Αγγέλικα Κοροβέση, μας προτρέπει να προσέξουμε τη μουσική της ελληνικής γλώσσας όπως ακούγεται αιώνες τώρα, μιας κι είναι μια από τις πιο παλιές ομιλούμενες γλώσσες. Αυτή η μουσική των λέξεων όπως φτάνει στις μέρες μας, έγινε ερέθισμα για την ηχογλυπτική δημιουργία της και όπως μας λέει ο κριτικός τέχνης Γιάννης Κολοκοτρώνης: Στη γλυπτική της Αγγέλικας Κοροβέση κυριαρχούν δύο έννοιες τόσο παλιές όσο και η ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη: Η ισορροπία και η ηχομορφή. Αγγίζοντας τον πηλό της ελληνικής μνήμης, πέτυχε μια συνέχεια που δεν έρχεται σε σύγκρουση με το παρελθόν για να είναι πρωτοποριακό αλλά απόχρωσή του, καθώς μας αποδεικνύει ότι αναλύοντας τον ήχο μιας λέξης δημιουργείται ένα πρωτότυπο γλυπτό, ένα αυτόνομο έργο τέχνης, όπου έννοια, ύλη και εικόνα, συνταυτίζονται.
 
Στη ζωγραφική της η Αθηνά Λατινοπούλου, μας αποκαλύπτει μια σουρεαλιστική διάθεση και μια ποητικότητα της νέο – ρεαλιστικής παραστατικής όσο και μια διαφάνεια της ιδέας, και όπως τονίζει ο τεχνοκριτικός και σημειολόγος Χάρης Καμπουρίδης: Μέσα από τα έργα της, η Αθηνά Λατινοπούλου, μας μεταδίδει τη φυσιογνωμία ενός στέρεου χαρακτήρα κι αυτή τη στιβαρότητα μας προτείνει ως μέτρο ανασυγκρότησης των ευαισθησιών, αυτό το δυναμικό ζευγάρωμα της ποιητικής διάθεσης με την καλοδομημένη σύνθεση. Καμπύλες και τετράγωνα, ερωτισμός και δεσμά, δίπλα  δίπλα, σε μια υπαινικτική συμπλοκή που μεταδίδεται διακριτικά στο θεατή. Είναι μια αίσθηση που μετατρέπει το εφήμερο σε διαχρονικό, την εμπειρική ύλη σε φαντασιακή ιδέα.
 
*Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 19.30μμ 
Πνευματικό Κέντρο (Αραφηνίδων Αλών & Έλλης Αλεξίου, Ραφήνα, δίπλα στο Δημαρχείο).
Διάρκεια: 22 Μαρτίου - 5 Απριλίου,
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 π.μ. - 14:30 μ.μ. Παρασκευή
Απόγευμα 18:00 μ.μ. – 20:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου