Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

«Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα»Το Golden Hall διοργανώνει από εχθές, 14 Μαρτίου 2014 στο Μαρούσι, πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνογαλλική φιλία.
Συμμετέχουν το ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή με διπλό θέμα.
Το Ίδρυμα, από τη μία, παρουσιάζει εικαστικό αφιέρωμα στηνΣύγχρονη Γαλλική Τέχνη με τίτλο «Ματιές στην Γαλλική Τέχνη του 20ου αιώνα» με έργα των: Germaine Richier, César, Jean (Hans) Arp και François-Xavier Lalanne Georges Braque, Henri MatisseFrançois Rouan, Maurice de Vlaminck, André Derain και Jean Fautrier
Στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται η εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος που αφορά στην Γαλλική Τέχνη: Henri Matisse, Balthus, Marc Chagall, Auguste Rodin – Camille Claudel, Η ιστορία της φωτογραφίας, Pablo  Picasso, Toulouse Lautrec, Georges Braque, André Masson και μία έκθεση για τον Σουρεαλισμό.
Η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, από την πλευρά της, παρουσιάζει μια έκθεση με μέρος των δικών της ανασκαφικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.


Διάρκεια: 14 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2014

(φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουρτέλης)Ο Βασίλης Βασιλικός στα εγκαίνεια

Η συνεργάτης μας κ. Νότα Χρυσίναη Νότα Χρυσίνα με τον συνεργάτη του μπλογκ, τον ζωγράφο-αγιογράφο Δημήτρη Σκουρτέλη, που έκανε και την φωτογράφιση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου