Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Έκθεση της Αθηνάς Λατινοπούλου στην Γκαλερί 7




Στην "Γκαλερί 7" παρουσιάζεται η νέα δουλειά της Αθηνάς Λατινοπούλου. Η ζωγράφος, γνωστή από τα σχοινιά και την μινιμαλιστική τεχνική της, συνεχίζει το έργο της μεταφέροντας μνήμες από τα παιδικά της χρόνια και το χωριό των παππούδων της. Η ίδια λέει: 
"Όλα είναι μνήμες". 

Για την τεχνική της η Λατινοπούλου λέει: 

"Ο μινιμαλισμός σε επιλέγει, δεν τον επιλέγεις" 
"Είναι λάθος να ρωτάς τον καλλιτέχνη τι θέλει να πει" 
"Ο θεατής πρέπει να παίρνει από το έργο αυτό που θέλει" 
Στη νέα της δουλειά, χρησιμοποιώντας θέματα από την καθημερινότητα, που συνήθως δεν μας τραβούν την προσοχή, καταφέρνει να τα αναδείξει αλλά και να τους δώσει ένα νόημα που δεν είχαν  πριν. Αποδίδει ρεαλιστικά στοιχεία με ονειρικό και ποιητικό τρόπο, μια τεχνική που ονομάζεται "Νέος Ρεαλισμός", αν και η ίδια η καλλιτέχνης δηλώνει πως δεν αποδέχεται τους -ισμούς στην Τέχνη. 












Οι φωτογραφίες είναι του συνεργάτη του cantus firmus Στέλιου Μπακλαβά



Μιά συζήτηση της Αθηνάς Λατινοπούλου με την Νότα Χρυσίνα

Η Αθηνά Λατινοπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Σπούδασε ζωγραφική-διακόσμηση στη σχολή Δημητρέλη στην θεσ/νίκη & κεραμική-γλυπτική στην ΧΕΝ Αθήνας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έχει πραγματοποιήσει 18 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τοποθεσία: Γκαλερί 7, Σόλωνος 20. Αθήνα 
Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου