Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το ταξίδι μιας ευχής: έκθεση της Νότας Τσίτουρα





Γκαλερί 7





Το ταξίδι μιας ευχής: έκθεση της Νότας Τσίτουρα στη Γκαλερί 7

Διάρκεια έως 1η Φεβρουαρίου 2014
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο: 11 – 3 μ.μ.


Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3612050
www.gallery7.gr





Η έκθεση της Νότας Τσίτουρα, με τίτλο «Το ταξίδι μιας ευχής», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 9 Ιανουαρίου 2014, περιλαμβάνει 12 γλυπτά , κατασκευές και σχέδια.



Μέσα από τα έργα της ο επισκέπτης θα περιηγηθεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης, πέρα από τα όρια της πραγματικότητας. Σε ένα μύθο που διέπεται από τα στοιχεία της αρμονίας, του ιερού και της ομορφιάς.



Όπως ο καθηγητής της Γιώργος Χουλιαράς αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Στην δουλειά της αυτά αναδεικνύονται και από την θεματολογία της και από το υλικό που διάλεξε να πλέξει το παραμύθι της. Σαν τις παλιές υφάντρες, υφαίνει με άπειρη υπομονή το παραμύθι της από εξωτικά πτηνά, κυκλοδίωκτες πολύχρωμες συνθέσεις, ονειρικά συρμάτινα αντικείμενα καθημερινότητας, που σχοινοβατούν σε μια ακραία ποιητική πραγματικότητα.


Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι η ποιητική της διάθεση συνδυάζεται με μια χρηστική αντίληψη, όπως παλιά το αντικείμενο είχε τον προορισμό του. Στα σχέδιά της, όπου συνδυάζονται τα αφηρημένα σχήματα με το πραγματικό στοιχείο της φιγούρας, υπάρχει το άρωμα μιας άλλης εποχής».



Η Νότα Τσίτουρα γεννήθηκε στο Σέκουλα δίπλα στον ποταμό Αλφειό. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών. Σπούδασε Γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γιώργο Χουλιαρά (2003-2008). Διδάχθηκε μικρογλυπτική στη Φλωρεντία, στην Accademia di Belle Arti di Firenze, με καθηγητή τον Stefano Patti. Σε πιλοτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για άτομα με ειδικές ανάγκες εργάστηκε ως βοηθός της art therapist Ιωάννας Κιλίμη. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές - θεματικές εκθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου